Kerstmatinee - Oratorio de Noël van Camille Saint-Saëns


Zondag 11 december 2022 verzorgt de Bredase Opera onder leiding van dirigent Lex Wiersma een kerstmatinee, waarin de uitvoering van het Oratorio de Noël van Camille Saint-Saëns centraal staat. Het concert vindt plaats in de Protestantse Laurentiuskerk (Duivelsbruglaan 1, Breda) en vangt aan om 14.00 uur (kerk open 13.30 uur). 

Met medewerking van Sheila Conolly (sopraan), Daniëlla Buijck (alt), Erik Bomers (tenor) en Peter van Hoesel (bas) en instrumentalisten van het Zuid-Nederlands Begeleidingsorkest. 


In 1860 componeerde Camille Saint-Saëns zijn Oratorio de Noël voor vocale solisten, gemengd koor, strijkers, orgel en harp. Het werk, gezongen in het latijn, is gebaseerd op teksten uit het Oude en Nieuwe Testament, de psalmen en evangeliën en de katholieke kerstliturgie. Dankzij de pastorale sfeer, de kamermuziekachtige instrumentatie en de lyrische solopartijen is dit kerstoratorium uitgegroeid tot een van de meest uitgevoerde werken van Saint-Saëns. Het is zeker geen zoetsappig kerstverhaal, soms juist donderend (bij de aanstormende legers van engelen) of dreigend (over samenspannende heidenen en de mens die zich verliest in ijdelheid). Elders is de sfeer vol aanbidding, ijl en fragiel, smachtend, jubelend en vol belofte. De jonge Saint-Saëns liet zich beïnvloeden door koormuziek van onder andere Bach, Händel, Mozart en Berlioz. Bij zijn Oratorio de Noël is de invloed te horen van L’enfance du Christ van Hector Berlioz en de Sint-Ceciliamis van Charles Gounod.

Kaartverkoop
Kaarten voor deze uitvoering kosten € 22,50 en kunnen gereserveerd worden door een e-mail te sturen naar bredaseopera@gmail.com. Vermeld in uw e-mail:
- uw naam- en adresgegevens
- het aantal gewenste kaarten


Het totale aankoopbedrag kunt u overmaken op rekeningnummer NL77 RABO 0110 8662 74 ten name van Stichting Bredase Opera onder vermelding van uw naam en het aantal kaarten. Na ontvangst van uw betaling ontvangt u een bevestigingsmail en is uw reservering definitief.