Voor de begeleiding van de diverse uitvoeringen maakt de Bredase Opera doorgaans gebruik van de inzet van professionele orkesten.

Voor de eigen producties wordt samengewerkt met het Zuid-Nederlands Begeleidingsorkest. Dit orkest bestaat uit zowel Brabantse als Vlaamse musici en kent een flexibele bezetting met een vaste kern van goed geschoolde beroeps- en amateurmusici. Vaste dirigent van het orkest is Lex Wiersma. Onder zijn muzikale leiding wordt in de samenstelling die voor het uit te voeren werk gevraagd wordt, geïnspireerd en gedreven samen gemusiceerd, met een gezamenlijk streven naar een optimaal resultaat. Het orkest werkte al bij veel producties samen met de Bredase Opera.

De Bredase Opera werkt ook samen met amateurorkesten. Afhankelijk van de aard van de uitvoering wordt samenwerking gezocht met amateurorkesten uit voornamelijk de regio Breda. Zo heeft de Bredase Opera in 2010 samen met de Nassauharmonie een Nieuwjaarsconcert verzorgd. Bij de Spanjaardsgatconcerten in 2010 en 2012 is de Bredase Opera begeleid door Sinfonietta. Voor de scenische uitvoering van Verdi's Aida in het jubileumjaar 2014 werkte de Bredase Opera samen met Koninklijke Harmonie Cecilia Princenhage.