Home » Agenda » Komende concerten

Oratorio de Noël | Camille Saint-Saëns 
12 december 2021

 

GEANNULEERD

 

Met de maatregelen van de avondlockdown en de oproep om sociale contacten, groepsvorming en reisbewegingen zoveel mogelijk te beperken hebben wij helaas moeten besluiten de uitvoering van het Oratorio de Noël op 12 december a.s. niet door te laten gaan.

 

Zondag 12 december 2021 verzorgt de Bredase Opera onder leiding van dirigent Lex Wiersma de uitvoering van het Oratorio de Noël van Camille Saint-Saëns. Uiteraard geheel passend binnen de dan geldende coronarichtlijnen. Het concert vindt plaats in de Protestantse Laurentiuskerk (Duivelsbruglaan 1, Breda) en vangt aan om 19.30 uur.

In 1860 componeerde Camille Saint-Saëns zijn Oratorio de Noël voor vijf vocale solisten, gemengd koor, strijkers, orgel en harp. Het werk, gezongen in het latijn, is gebaseerd op teksten uit het Oude en Nieuwe Testament, de psalmen en evangeliën en de katholieke kerstliturgie. Dankzij de pastorale sfeer, de kamermuziekachtige instrumentatie en de lyrische solopartijen is dit kerstoratorium uitgegroeid tot een van de meest uitgevoerde werken van Saint-Saëns. Het is zeker geen zoetsappig kerstverhaal, soms donderend (bij de aanstormende legers van engelen) of dreigend (over samenspannende heidenen en de mens die zich verliest in ijdelheid). Elders is de sfeer vol aanbidding, ijl en fragiel, smachtend, jubelend en vol belofte. De jonge Saint-Saëns liet zich beïnvloeden door koormuziek van onder andere Bach, Händel, Mozart en Berlioz. Bij zijn Oratorio de Noël is de invloed te horen van L’enfance du Christ van Hector Berlioz en de Sint-Ceciliamis van Charles Gounod.


Kaartverkoop

Entree voor deze uitvoering kost € 15,00. U kunt ook kiezen voor entree met consumptie, dit kost € 17,50. U bent dan na afloop van het concert uitgenodigd voor een drankje en een hapje.U kunt uw kaarten reserveren door een e-mail te sturen naar bredaseopera@gmail.com. Vermeld in uw e-mail:
- uw naam- en adresgegevens
- het aantal gewenste kaarten
- met of zonder consumptie

Het totale aankoopbedrag kunt u overmaken op rekeningnummer
NL77 RABO 0110 8662 74 ten name van Stichting Bredase Opera onder vermelding van uw naam en het aantal kaarten. Na ontvangst van uw betaling ontvangt u een bevestigingsmail en is uw reservering definitief.